Wie zijn wij

Gedreven door een passie voor plastic is Greenpackaging.nl ontstaan.

Huh? Greenpackaging.nl promoot toch net juist de overstap van reguliere plastics naar milieuvriendelijker alternatieven?

Dat klopt maar onze roots liggen in de wereld van de kunststoffen. Sinds de jaren 60 zijn wij met een steeds vernieuwend team bezig met de wonderen wereld van wat men vroeger nog een ‘wonderlijk materiaal’ noemde.

Als professionals met gezamenlijk vele carrières aan ervaring in de plastic industrie zijn wij echter niet blind geweest voor de ontwikkelingen in de wereld. Hoewel wij nog steeds overtuigd zijn van de duurzame inzetbaarheid van sommige plastics hebben wij veel moeite met de inzet van traditionele plastics bij zogenoemde ‘disposable’ producten zoals verpakkingen.

Onder de naam Batelaan Kunststoffen B.V. zullen wij de duurzame inzet van kunststoffen blijven promoten en onder de naam Greenpackaging.nl zullen we strijden voor de inzet van duurzame disposables.

Voorbeeld:

Wanneer een HDPE jerrycan door een boer 30 jaar lang wordt ingezet om zijn rode diesel in op te slaan, en deze jerrycan vervolgens netjes gerecycled wordt, zien wij dit als duurzame inzet van kunststof. 

Wanneer een nieuwe telefoon verpakt is in tal van plastics en ook alle bijbehorende accessoires los weer verpakt zijn in plastics, dan zien wij dit als een onnodige belasting van het milieu en als niet duurzame inzet.

 

Het team van Greenpackaging.nl heeft het tot hun missie gemaakt een steentje bij te dragen aan het plastic vrij maken van onze oceanen!

Met vriendelijke groet,

Greenpackaging.nl